Rio de Janeiro - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Yvonne Verstappen - WaarBenJij.nu Rio de Janeiro - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Yvonne Verstappen - WaarBenJij.nu

Rio de Janeiro

Door: yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

06 Maart 2006 | Brazilië, Rio de Janeiro

Carnaval in Rio de Janeiro!!!
Het is inmiddels alweer 6 maart en ik ben alweer zo´n 2 weekjes in Brazilie! Vanuit Manaus ben ik naar Rio de Janeiro gevlogen.. een vlucht van zo´n 5 uur ..kun je een nagaan hoe flippin´ groot dit land is!
Door de Carnaval was het een gekkenhuis in Rio en bij aankomst en ik kon geen hostel vinden voor de nacht. Aangezien ik natuurlijk carnaval wilde gaan vieren (ik blijf een Limburgse!) heb ik toen mijn backpack in een kluis gelaten op het vliegveld en de taxi naar Copacabana gepakt. Ja -dé Copacabana- bekend als het langste strand in de wereld!
Daar leerde ik al snel een stel jongens kennen en dus ik heb een eerste gezellige Carnavalsnacht met ´locals´ doorgebracht...
erg leuk!
Tegen de morgen leerde ik een jongen uit São Paulo kennen waarmee ik al kletsend de zon heb zien opkomen bij Copacabana. Daarna zijn we samen met zijn vrienden naar een Bloco, (oftewel straatfeest) gegaan.
Wel een beetje moe na een paar dagen reizen en geen nachtrust..maar hee! Carnaval in Rio daarvoor sla ik een nachtje over!!
De bloco had een enorm relaxete, gezellige en bovenal vrolijke sfeer.
Tegen de middag ben ik echter op zoek gegaan naar een hostel en ´s avonds om 10 uur, bekaf maar eindelijk onderdak.
De prijzen zijn met carnaval belachelijk hoog, dus ik was blij met wat ik gevonden had ..en erg gezellig bleek achteraf!

De opeenvolgende dagen ben ik nog naar bloco´s en uitgaansgelegenheden geweest en tussendoor probeer ik van Rio te genieten.
Rio is een enorm grote stad en heeft een uiterst vibrerende sfeer met zijn typisch muziek, zijn kleuren en een meltingpot van culturen.
Het is echter ook een stad waar de verschillen tussen rijk en arm onoverbrugbaar lijken.. er wonen hier zo ontzettend véél daklozen! En waar in de ene straat de mensen in mooie huizen wonen omgeven door hekken en bewaking, zo loop ik de andere straat in waar je een man ziet liggen, slapend op de grond. En dan kijk ik naar zijn been dat zó rottende is dat het werkelijk waar onherkenbaar lijkt.
Ook passeer je op weg van en naar het vliegveld de ´favelas´ oftewel krottenwijken die reiken voor zover als je maar kunt kijken. Zovéél mensen die hier hun ´onderdak´ moeten vinden en zo weinig mensen die daar enige vorm van hygiene kennen of educatie genieten, om maar iets essencieels te noemen. Hoe dan ook, dat is een kant die hoort bij elke wereldstad..en zo ook bij Rio de Janeiro.
De meeste carnavalsfoto´s zijn van de Sambadrome, daar ben ik zaterdagavond geweest -de laatste dag van de Carnaval hier- en dat waren 6 opeenvolgende parades van de finalisten van de Carnaval dit jaar.
Het was een enorm spectakel; een en al pracht en praal ..ik heb me echt afgevraagd hoe ze het allemaal gefinancierd kunnen krijgen, want de tijd, het geld en de energie die ze erin moeten hebben gestoken en dan het resultaat ...gewoonweg verbluffend! Kijk zelf maar!!

• 05 Maart 2006 - 23:45

Huub:

Het ziet er erg groots en kleurrijk uit,mooi.
    Iets grôttere optoch as in Baolder.

• 06 Maart 2006 - 13:28

Sabrina:

Geweldige Foto's!!
    Daar kan carnaval in maastricht/venlo niet tegenop.
    Liefs, Sabrina

• 06 Maart 2006 - 14:44

Mam:

bedankt voor de indruk van de optocht in Rio.Dit moet wel heel apart zijn om mee te kunnen maken, zo groots en zoveel mensen.Geniet en gr. mam

• 06 Maart 2006 - 19:49

Rob & Marianne:

Wauw!!
    En geen polsbendje nodig!
    xxx

• 07 Maart 2006 - 19:02

Paulus:

Kennen ze daar ook Flügel?? ;-) LOL!!

• 07 Maart 2006 - 21:27

Linda De Vries:

Hoi Yvonne,
    Ik zie wel dat het zwaar toeven is in Rio, leuke foto's van de optocht, is toch nog wat mooier als die van afgelopen zondag in Helmond. Nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier !!

Groetjes, Linda

Yvonne

Hoi allemaal! Deze website is voor iedereen die graag fotootjes van mijn travels wil bekijken en toch ook een beetje wil volgen wat ik allemaal uitspook in Zuid-Amerika (..om in de eerste plaats maar eens mee te beginnen!) Ik ben vertrokken op 21 november 2005, naar Isla Margarita om hier les te geven. Eind februari vertrek ik naar het vasteland van Venezuela om vervolgens door te reizen naar Brazilie ..en tot dusver mijn planning! Ik hoop jullie via deze site zoveel mogelijk op de hoogte te houden ook omdat het via de mail niet altijd even soepel verloopt. Veel liefs en natuurlijk veel plezier op mijn website!!! Yvonne