Twee weekjes vakantie!
Door: yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
11 Februari 2006 | Venezuela, Caracas
Ik heb van 30 dec. 2005 t/m 15 jan. 2006 twee weekjes vakantie gehad en die heb ik optimaal benut!
San is 2 jan. overgevlogen naar Porlamar en we hebben met z'n tweetjes heb hele eiland bezichtig. Onder andere Playa El Yague (een van dé surfstranden!), met een boot door mangrove-natuurpark Restinga ..daar heb ik een zeepaardje gevonden wat ik komisch vond aangezien ik vroeger dacht dat deze alleen bestonden in de tekenfilm 'De Snorkels'...! We zijn voor San d'r verjaardag gaan snorkelen bij Cubagua, een eilandje onder Margarita, dat ook tot de Nueva Esparta behoort. Het snorkelen zelf viel een beetje tegen maar het zonnen op het witte strand, een heerlijk zonnetje en het blauwe water was echt relaxed. Ben gewoon even languit voor pampus gaan liggen om vervolgens echt te genieten!!
We zijn ook voor een korte trip naar het vasteland geweest..dat was echt toppie!
We zijn o.a. naar de Guacharo-grot geweest die is vernoemd naar de vreemde vogels die hier verkassen omdat ze het daglicht niet kunnen verdragen. Ook te zien in Hitchkocks' film: The Birds.
Ook hebben we een lokaal gezin bezocht dat ik-weet-niet-hoeveel-kinderen-had!
Verder hebben we hebben een enorm mooie rivierwandeling gemaakt met uitzicht op rotsen die stijl omhoog liepen, we zijn met een boot door de Orinoco Delta gevaren waar we Indianen hebben gezien (en die nog véél meer kindjes hadden!) en hebben we een wandeling gemaakt door een stukje van het regenwoud wat op zich ook een hele aparte ervaring was aangezien ik tot m'n middel in de modder heb gestapt en ik vervolgens met kleding en al in de Delta ben gesprongen wat een aangename verfrissing was! Ow, en ook nog een poging gedaan om pirhanja's te vissen ...maar helaas, ze mochten bij mij niet bijten!